szerző:
MTI

Nem választott igazgatót a miskolci Földes Ferenc Gimnázium élére a fenntartó miskolci önkormányzat, a közgyűlés...

A Földes Ferenc Gimnázium. Nem választottak igazgatót
©

Nem választott igazgatót a miskolci Földes Ferenc Gimnázium élére a fenntartó miskolci önkormányzat, a közgyűlés csütörtök este zárt ülésen döntött így - tudta meg önkormányzati képviselőktől az MTI.

A miskolci önkormányzat a nyár elején írt ki pályázatot az ország legeredményesebb középiskoláinak toplistáján évtizedek óta előkelő helyen szereplő Földes Ferenc Gimnázium igazgatói posztjára, amelyre akkor egyedüliként jelentkezett az addigi igazgató, Veres Pál. Bár pályázatát a tanári kar, a dolgozók és a szülői munkaközösség is támogatta, a Fidesz-KDNP többségű önkormányzat nem. Az igazgatói teendők ellátásával átmenetileg Fazekas Róbert igazgatóhelyettest bízták meg, Veres Pál pedig általános igazgatóhelyettesként dolgozott tovább.

Az új pályázatra Veres Pál mellett Dávid Enikő, a miskolci Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola tanára jelentkezett. A szakma, a dolgozók és a szülői közösség a két jelölt meghallgatása után Veres Pál mellett tette le voksát, szerdán pedig a Földes Öregdiákok Egyesülete szervezésében mintegy háromszázan demonstráltak a miskolci városháza előtt azért, hogy az önkormányzat Veres Pál pályázatát fogadja el. Az önkormányzat oktatási bizottsága a közgyűlésnek azt javasolta, hogy csütörtökön ne döntsön az igazgató személyéről, azt bízza a leendő fenntartóra, vagyis az államra.

A döntést követően Veres Pál a boon.hu megyei hírportálnak korainak nevezte arról beszélni, hogy - amennyiben lehetséges – indul-e még az iskola vezetői posztjáért.  "Célom az, hogy a Földesben továbbra is zavartalan legyen a munka, és közösen alakítsuk ki azokat a stratégiai irányvonalakat, amelyek az intézmény hosszú távú jövőjét megalapozzák. Igyekszem ebben legjobb tudásom szerint részt venni" - mondta a volt igazgató.