szerző:
Eduline

Honnan lehet tudni, hogy az autó melyik oldalán van a tanksapka? Miért nem érdemes antibiotikumot szedni, ha vírusos fertőzésetek van? Mi a baj azzal, hogy gömbakváriumban tartjátok az aranyhalakat?

©

A Buzzfeed húszas listájából szemezgettünk.

1. Ha egy aranyhalat gömbakváriumban tartotok, az szinte olyan, mint ha "egy vécében tartanátok, és elvárnátok, hogy ennek ellenére szép és egészséges legyen". Ezekben az akváriumokban a halak egész egyszerűen nem kapnak elég oxigént.

2. Az antibiotikum egyáltalán nem segít, ha vírusos fertőzés miatt vagytok betegek, az antibiotikum ugyanis csak a baktériumokat pusztítja el.

3. A legtöbb autó üzemanyagszint-jelzőjén látható egy apró nyíl, amely azt mutatja, hogy a kocsi melyik oldalán van a tanksapka. Többé nem fogtok rosszul beállni a benzinkúthoz.

4. Sokan azt hiszik, hogy Mary Shelley 1818-as regényében Frankenstein a szörny neve, pedig valójában létrehozóját, a kémiával és matematikával foglalkozó tudóst hívták így. A teremtmény nem kapott nevet.

5. A bibliai Édenkertben nem volt almafa. A tiltott gyümölcsöt a héber "peri" szóval írták le, ami egyszerűen annyit tesz: gyümölcs.

6. A vér nem
kék.

7. A kacsáknak kifejezetten árt, ha kenyérrel etetik őket. Nem csak a megszokott étrendjüktől tér el, de komoly betegségeket is okozhat - erre gondoljatok legközelebb, amikor az állatkertben jártok.

8. A Ctrl+Shift+T billentyűkombináció (Macek esetében a command gomb) visszahozza a véletlenül bezárt böngésző-füleket. Hasznos, ugye? Tíz hiba, amit minden álláskereső elkövet.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!