szerző:
Eduline

Többször megfenyegette tizenöt éves tanítványát egy New Jersey-i tanár.

Többször megfenyegette tizenöt éves tanítványát egy New Jersey-i tanár. A diáknak bizonyítéka is van a történtekről, mobiltelefonjával ugyanis titokban videóra vette a szitkozódó pedagógust – írja a Daily Mail.

Julio Artuz
©

Julio Artuz – akit sajátos nevelési igényű diákként tartanak számon – azért rögzítette a tanár káromkodását, mert korábban senki nem hitte el neki, hogy a Bankbridge Regional School pedagógusa megfélemlíti és bántja őt az iskolában. A diák óra után megmutatta a felvételt az iskola vezetőinek, akik rögtön felfüggesztették a szitkozódó tanárt, és vizsgálatot indítottak az ügyben.

A felvétel tanúsága szerint Julio arra kérte a tanárát, ne hívja őt speciális nevelési igényű tanulónak. „Miért, mi fog történni? Azt mondom, amit mondani akarok. Ha nem tetszik, ez van” – válaszolt a tanár cifra káromkodások közepette. „Ne fenyegessen engem” – kérte ezután Julio a férfitól. „Miért, mit fogsz csinálni?” – vágott vissza a tanár, miközben közelebb sétált a fiú asztalához.

Bár először Julio szülei sem hitték el, hogyan viselkedik a pedagógus, a felvétel hatására belátták, hogy fiuknak igaza volt. „A tizenöt éves kamaszokat nem megfélemlíteni, hanem ösztönözni és bátorítani kellene az iskolában” – mondta Julio apja. Itthon vádat emeltek a diákot megpofozó kaposvári iskolaigazgató ellen – az esetről bővebben itt olvashatsz.