szerző:
Eduline

Hivatalosan egyelőre nem tájékoztatták Rója Istvánt arról, hogy huszonkét, intézményvezetéssel töltött év után miért nem fogadták el pályázatát a makói József Attila Gimnázium igazgatói posztjára, a döntésről a sajtóból értesült - írja a Magyar Nemzet.

©

Az iskolaigazgató a Magyar Nemzetnek adott interjúban azt mondta, érezte, hogy ez lesz a vége, "azért volt bennem némi remény, mégiscsak számít, hogy a szülők és a tantestület pozitív véleménnyel van rólam".

Ahogy arról korábban beszámoltunk, nem vezetheti tovább a makói József Attila Gimnáziumot (JAG) Rója István igazgató, akiért korábban tüntettek is a város lakói. Huszonkét éve igazgató a gimnáziumban, az Emberi Erőforrások Minisztériuma azonban érvénytelenítette a pályázatát, új pályázatot írnak ki 3 hónapon belül. Egyébként egyedül ő pályázott az intézmény igazgatói posztjára.

"Egy alkalommal érzékeltem felelősségrevonás-félét. Lázár János miniszter úr – a térség országgyűlési képviselője – egyszer Makón járt, akkor megkérdezte tőlem, miért írtam alá a miskolci Herman Ottó Gimnázium kiáltványát. Én ekkor kedvesen, udvariasan válaszoltam neki, és úgy gondolom ma is. Minden szavam igaz volt" - tette hozzá. A Herman iskola tavaly levélben hívta fel a figyelmet a közoktatás drámai állapotára, ezt követően robbant ki komolyabb tiltakozáshullám.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol arról, a menesztése kapcsolatban lehet-e azzal, hogy kritizálta az oktatáspolitikát, úgy válaszolt: "másra nem tudok gondolni, mert az iskolaigazgatóként töltött huszonkét évem alatt nem sikerült semmi olyat elkövetnem, amibe bele lehetett volna kötni".