szerző:
Eduline

Először arról volt szó, hogy döntött a kormány a plusz egy évfolyamról, aztán arról beszéltek, hogy csak a vita indításáról született döntést. Most Balog Zoltán egy rendezvényen megint úgy nyilatkozott, mintha már eldöntötték volna a kérdést. Felkészül: Rétvári Bence.

©

A jövő fontos feladatai között említette a tanárképzés és továbbképzés rendszerének átalakítását, a szakszolgálatok rendszerének megerősítését, valamint a kilenc évfolyamos általános iskola bevezetését Balog Zoltán emberi erőforrás-miniszter a Nemzeti Pedagógus Kar országos szakmai konferenciáján - erről tájékoztat az MTI.

Ezek szerint valahol, valamikor mégis döntés születhetett arról, hogy kilenc évfolyamosra emelik az általános iskola évfolyamainak számát. Egy másik értelmezésben jövőre születhet döntés róla, ez a tudósításból nem derül ki.

Március legelején Balog beszélt arról, hogy egy kormányülésen döntés született a változtatásról. Pár héttel később Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára már visszakozott, szerinte a kormány csak arról döntött, hogy induljon vita a kilencosztályos általános iskoláról.

Jegyezzük fel tehát, hogy  2017. május 22-én dél táján éppen úgy áll, hogy bevezetik a 9 évfolyamos általános iskolai oktatást Magyarországon.