szerző:
Eduline

Hiába kérdezgetik a Kliket, hány tanárnak csúszik a fizetése, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ nem hajlandó reagálni. Az biztos, hogy tízmilliárdos tartozásuk van.

©

A Magyar Államkincstár júniusi adatai szerint közel tízmilliárd forint adósságot halmozott fel a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, ennek nagy része közüzemi tartozásból áll.

Ahogy azt már az Eduline is megírta, a tanárok sem kapták meg időben a fizetésüket. Az RTL Klubnak nyilatkozott egy tanár, aki érdeklődött, mikor kapja meg az elmaradt bérét, mire azt a választ kapta, hogy a Kliknek egyáltalán nincs pénze és minden kifizetést befagyasztottak.

Az Átlátszó Oktatás közérdekű adatigénylést adott be, amiben a fizetések csúszásáról érdeklődtek. A Klik azonban nem reagált, a lap ezért a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult. A NAIH arra jutott, hogy a Kliknek át kellett volna adnia a kért adatokat.

De korábban is előfordult már, hogy a Klik nem válaszolt az adatigénylésekre: miután az Átlátszó egy videofelvétel alapján megírta, hogy egy szombathelyi tanár pénzért nem írta be az egyeseket, szintén kérték a vizsgálatról szóló eredmények közzétételét, amit a Klik csak három hónap múlva teljesített.

A Magyar Nemzet írta meg, hogy a Klik még az ombudsmannak sem mindig válaszol. Egy bicskei nemzetiségi iskola igazgatójának kinevezésekor a Klik nem szerezte be a nemzetiségi önkormányzat egyetértését, amikor pedig az ombudsman vizsgálatot indított az ügyben, neki sem válaszoltak a rendelkezésre álló 30+15 napos határidőn belül és az után sem.

A Klik botrányai

Még a krétáért is könyörögni kell - kicsinálja az iskolákat a Klik

Botrány: a Klik tartozása miatt elzárják a gázt az iskolákban

Késnek a tanárok fizetései

Több száz iskolaigazgatónak és helyettesének szűnt meg a megbízatása a minisztérium miatt

Ki dönt és miben? Teljes a káosz a szakképzésben

Több mint 80 iskolában szűnik meg a gimnáziumi képzés

Kirúgják az alkalmazottakat a Kliknél, hogy közmunkásként vegyék vissza

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!