szerző:
Eduline

Volt, hogy a nyáron beadott kérelmekre csak a következő év áprilisában reagált a Klik és még a krétáért is könyörögni kell – ilyen visszásságokról számolt be az ország egyik legjobb iskolájaként számon tartott Fazekas gimi igazgatónője.

©

Hámori Veronika, az évtizedek óta az ország egyik legjobb iskolájaként számon tartott Fazekas Mihály Gyakorló Iskola és Gimnázium másfél évtized után leköszönő igazgatónője most nyugdíjba vonul. Utódja ugyan még nincs, mert bár volt két jelölt, az államtitkárság nem támogatta őket. Így a gimnáziumot egyelőre Hámori eddigi helyettese irányítja.

Az igazgató a Magyar Nemzetnek adott interjút, amelyben arról is beszélt, hogy még a Fazekast is fojtogatta a központosítás.

„Az egyik nehézség, hogy a Klik nagyon lassan reagál. Amikor a például a nyugdíjkorhatárt elérő kollégák továbbfoglalkoztatását kérelmeztük, volt, hogy a nyáron beadott kérvényekre a következő év áprilisában jött válasz. Nem igazán lehet úgy megtervezni a tantervet, ha az iskola nem tudja, melyik tanárokkal számolhat” – mondta.

De olyan is volt, hogy valaki tanév közben érte el a nyugdíjkorhatárt, és ha nem kapott engedélyt, azonnal távoznia kellett, még akkor is, ha érettségiző osztályt vitt.

Ahogy Hámori fogalmazott: „semmi gazdasági önállóságunk nincs, az utolsó krétáig mindenért könyörögni kell.”

Azt is elmondta, több visszásság is van a Klik miatt, ugyanis az rendre nem fizeti ki időben az érettségi vizsgáztatásért járó fizetéseket, és az iskolák saját bankszámla hiányában tulajdonképpen csak szabálytalanul tud pénzt szedni bármire is.

A Klik botrányai

Botrány: a Klik tartozása miatt elzárják a gázt az iskolákban

Késnek a tanárok fizetései

Több száz iskolaigazgatónak és helyettesének szűnt meg a megbízatása a minisztérium miatt

Ki dönt és miben? Teljes a káosz a szakképzésben

Több mint 80 iskolában szűnik meg a gimnáziumi képzés

Kirúgják az alkalmazottakat a Kliknél, hogy közmunkásként vegyék vissza

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!