szerző:
Eduline

Van, ahol 32 millió forintnak megfelelő tandíjat kell fizetni, máshol 4 millió forintért lehet tanulni - a világ legdrágább magániskolái közül válogattunk.

Institut Le Rosey, Svájc

A világ legdrágább magániskolájának számít a Le Rosey, melynek főépülete a Genfi-tó partján található. A campuson tenisz- és focipálya mellett lőtér, szabadtéri színház, gördeszkapálya és cirkuszi sátor is van, de a diákok lovagolhatnak és jachtot is vezethetnek. Itt tanult Richard Helms, a CIA egykori igazgatója, I. Baldvin belga király, I. János Károly spanyol király és Mohammad Reza Pahlavi iráni sah is. Az éves tandíj átszámítva csaknem 32 millió forint.

Brillantmont International School, Svájc

1882-ben alakult és azóta ugyan annak a családnak az irányítása alatt áll, akik nagyon büszkék rá, hogy nappali és bentlakásos iskolájuk mennyire kedvelt a 11 és 18 év közötti tanulók által. A Lausanne központjában található intézményben általánosan 160 diák tanul, akik 40 különböző országból érkeztek ide. A suliban, ami minden szükséges extrával fel van szerelve, egy tanárra 9 gyerek jut, ami jócskán megkönnyíti a személyre szabott foglalkozásokat. Az éves tandíj majdnem 13 millió forint.

©

United World College Southeast Asia, Szingapúr

A szingapúri iskola tagja a nemzetközi United World College 14 tagú hálózatának. Az éves tandíj felső tagozatos és középiskolás diákoknak - kortól függően - 7,2-8,6 millió forint - ebben nincsen benne a beiratkozási díj, a kötelező egyenruha díja, az osztálykirándulások, valamint a bentlakás 6,7 milliós díja. Ezért cserébe a diákok használhatják sok más mellett a teniszpályát és a falmászótermet, vitorlázhatnak, csatlakozhatnak a színjátszó csoporthoz vagy az iskolai zenekarok valamelyikéhez. Az iskolában még TED-konferenciát is rendeznek.

©

Hilton College, Dél-afrikai Köztársaság

A dél-afrikai bentlakásos fiúiskolát nem véletlenül tartják a világ legszebb iskolájának. Az intézmény több mint 1700 hektáros területen fekszik az Umgeni-folyó mellett, ebből 550 hektár természetvédelmi terület, ahol a diákok fürdőzhetnek és túrázhatnak. Az oktatáshoz használt épületek mellett színház és templom is van az iskolai birtokon. Az éves tandíj 4,5 millió forint.

©

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!