szerző:
Eduline

Bár eddig nem látták bele a szövegbe azt, amit az alapítványi iskolák vezetői, most állítólag mégis inkább kihagynák a törvényből a kérdéses részt.

Az Index szerint az Emmi sem támogatja a Nemzetgazdasági Minisztérium tervezett törvénymódosítását, ami sokak szerint ellehetetlenítené az alternetav iskolákat.

A portál szerint az Emmi is osztja a kritikákat, szerintük is bizonytalan helyzetet teremtene a tervezet, ezért szeretnék elérni, hogy ez ne épüljön be a nemzeti köznevelésről szóló törvénybe.

A trevezet esetleges hatásairól részletesen ebben a cikkünkben foglalkoztunk.

A tervezetet úgy is lehet értelmezni, hogy a kerettantervtől nem engedne eltérést, máskülönben megvonnák az állami támogatást. Emellett a támogatás fejében előírnák, hogy az alternatív intézményekben is kötelező az egész napos iskola.

Korábban az Emmi azon az állásponton volt, hogy az alternatív iskolák vezetőinek félelme alaptalan, hiszen semmi ilyesmit nem lehet kiolvasni a tervezetből. Ennek ellenére most úgy tűnik, mégis inkább elvetetnék az NGM-mel a többféle értelmezést lehetővé tevő szöveget, legalábbis az Index szerint.