szerző:
Eduline

Két általános iskolás diák verte és zsarolta egyik társát. A megrémített tanuló még a szüleitől is lopott pénzt, csak ne bántsák tovább.

©

Egy gyöngyösi általános iskolában folyamatosan zsaroltak és bántalmaztak egy fiút, akitől két iskolatársa követelt pénz.

A támadók az egyik szünetben a mosdóba rángatták a fiút, ott lökdösték, rúgdosták, majd ötezer forintot követeltek tőle. A fiú, miután további verésekkel fenyegették, az összes spórolt pénzét átadta a zaklatóinak.

A bántalmazott fiú, miután elfogyott a pénze, a szüleitől lopott, és azt is átadta a zsarolóknak, akik egy alkalommal a folyosói italautomata előtt kicsavarták a kezét, fejét pedig a gépnek szorították, miközben azzal fenyegették, hogy meghal, ha nem ad még több pénzt. Ekkor egy tanár lépett közbe.

A fiú szülei tettek feljelentést az ügyben, de csak az egyik zsaroló ellen indul eljárás, mert ő elég idős hozzá - 16 éves.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a 14. életévét betöltött fiatalkorú elkövetőt folytatólagosan megvalósított, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével vádolja, és indítványozta, hogy a bíróság próbaidőre felfüggesztett, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetésre ítélje. Kezdeményezték azt is, hogy a próbaidő tartamára a bíróság rendelje el a pártfogó felügyeletét, valamint 35 000 forintos vagyonelkobzást is kezdeményeztek.

(444)