szerző:
Eduline

Több mint 1600-an osztották meg azt a rendhagyó álláshirdetést, amelyet az egyik budapesti általános iskola 5. B osztálya tett közzé a Facebookon. Leendő angoltanárukat keresik.

"Elengedhetetlen, hogy tudjunk angolul, de sajnos nincs angol tanárunk, mert a suliban létszámhiány van. Nagyon szeretnék egy jó humorú, közvetlen, angoltanárt, aki eljönne az iskolánkba minket tanítani. Mi ígérjük, hogy akarunk is tanulni! Szép, klassz felújított sulink van. Egy osztályban átlagosan 20 gyerek jár. Nem vagyunk egy tömegintézmény szerintünk, mert mi olyanok vagyunk, mint egy nagy család" - írják a XX. kerületi V diákok Facebook-oldalukon.

A diákok rendhagyó álláshirdetéséből egyébként az is kiderül, hogy az általános iskola technika és informatika szakos tanárt, valamint tanítót is keres.

©

A zoom.hu - amely a vörösmartys diákok hirdetését kiszúrta - egyébként azt írja, majdnem ötezer pedagógus hiányzik az ország iskoláiból. Ahogy arról az eduline korábban beszámolt, az oktatási intézmények már nemcsak a hivatalos állásportálon, hanem a Facebookon, a Vaterán és a Jófogáson is új kollégákat keresnek.

Már a Vaterán és a Jófogáson is tanárokra vadásznak az iskolák, akkora a pedagógushiány

Már az apróhirdetési oldalakon, például a Vaterán és a Jófogáson is egymást érik az iskolai álláshirdetések, sok tantestületből ugyanis még szeptember 1-jén is több pedagógus hiányzott. Van olyan budapesti általános iskola, ahol az első osztályosoknak a tanévnyitó előtt egy nappal még nem volt tanítójuk, máshol már meg sem lepődnek, ha egy kolléga bejelenti: más szakmában próbál szerencsét.