szerző:
Eduline

A legdrágább iskolák Svájcban találhatók, és az amerikai top egyetemek tandíjának többszörösét kérik el évente.

©

Az Independent közzé tette a legdrágább sulik tízes listáját, melyen az első hat intézmény Svájcban található.

A svájci La Rosey idén is a világ legdrágább iskolája. A bentlakásos sulinak két campusa van, egy téli (a fotón) és egy nyári. Előbbiben még egy sípályát is kapnak a diákok, de van a sulinak egy 1000 fót befogadni képes koncertterme, és egy hatalmas yacht is rendelkezésre áll. Ide küldte Roger Moore és Elizabeth Taylor a gyerekeit, itt tanult John Lennon fia, Sean, és Churchill unokája is. A tandíj évi nagyjából 31 millió forint.

A második helyen is egy svájci iskola áll, az Aiglon College. 9 és 18 év közötti fiúkat és lányokat egyaránt vár az iskola, ami hagyományos brit típusú bentlakásos oktatást kínál. A legköltségesebb, középiskolai években a tandíj eléri a 29 millió forintot évente.

Svájc egyik legrégibb bentlakásos iskolája az 1910-ben alapított Beau Soleil. A Svájci Alpokban található intézményben évi közel 29 milliót kérnek el a szülőktől.

A Collège du Léman már egyéves kortól fogadja a gyerekeket, tehát lényegében már bölcsiként is működik. Bár ebben a korban még talán kevésbé értékelik a gyerrekek az alpok szépségeit, vagy a nyolc hektáros campust, évi 25 milliót így is simán legombolnak a szülőkről.

A listán az első nem svájci intézmény a New York-i Think Global School, ami a hetedik.