szerző:
Eduline

Az egész országban jegesek voltak az utak és a járdák, a fővárosban szinte tragikus állapotok voltak.

A szerdai és a csütörtöki időjárás nem kedvezett a közlekedésnek, illetve a közlekedőknek. A diákoknak és a szülőknek akár egy órával is érdemesebb volt hamarabb elindulni, ugyanis az ónos eső miatt eljegesedett utak, járdák és peronok miatt különös óvatossággal kellett közlekedniük.

Rosszabb helyzet olyan településeken alakult ki, ahol az úthálózat mérete miatt teljesen elcsúsztak a közterület fenntartók, leginkább Budapesten. Rengeteg szülő és diák posztolt az állapotokról a közösségi oldalkon, hogy milyen veszélyes a közlekedés, a népharag leginkább az iskolák és óvodák közeli jeges utak miatt lángolt fel.

 A Gárdor Általános Iskolánál a diákok láttak neki a feladatnak, máshol inkább panaszos képek készültek:

Orsolya Vild - Tisztelt János Hicz! Mindannyian... | Facebook

Tisztelt János Hicz! Mindannyian reménykedünk, hogy hamarosan itt a tavasz és elolvad a hó/jég, de tényleg csak ez a megoldás van a síkosságmentesítésre...

És íme a BKK közleménye:

Társaságunk szerződéses partnerünk bevonásával kiemelt figyelmet fordít a BKV-hoz tartozó megállók síkosságmentesítésére. Az extrém időjárási körülményeket, valamint a hó és jegesedés veszélyét figyelembe véve, a BKV összes megállójának takarítását partnerünktől 2017.01.31-én megrendeltük. Alvállalkozónk kedd délután 14.00 órától folyamatosan végzi  a Társaságunk több mint 5000 megállóhelyének és csomópontjának hó- és síkosságmentesítését. A mai, kedvezőbb időjárásnak köszönhetően a tisztítás gyorsabb ütemben történik.

Társaságunk számára kiemelt fontossággal bír, hogy utasaink biztonságát szavatolni tudja, így a megrendelt síkosságmentesítési munkát csak akkor tekintjük elvégzettnek, ha az maradéktalanul teljesült. A teljesítést a BKV folyamatosan ellenőrzi, a kifogásolható helyekre jelenleg is visszarendeljük az alvállalkozót. Nem megfelelő teljesítés esetén természetesen a szerződésben foglalt következményeket a BKV érvényesíteni fogja.