szerző:
Eduline

Bár a szülők már emberöltők óta ezzel traktálják iskolás korú gyereküket, már brit tudósok is bebizonyították: aki reggelizik, jobban teljesít az iskolában. Meglepő?

A Cardiff University kutatói szerint az a gyerek, aki eszik valamit, mielőtt iskolába indulna, kétszer nagyobb eséllyel teljesít majd az átlag fölött – írja a Telegraph.

A kutatók elég alapos munkát végeztek, összesen mintegy ötezer 9 és 11 év közötti gyerek étkezési szokásait vizsgálták több mint 100 walesi iskolában.

A kutatók arra is rájöttek, hogy a reggeli minősége is számít. Igazán azok teljesítettek jobban nem reggeliző társaiknál, akik gabonaféléket és tejtermékeket fogyasztottak, az édességek és a zsíros ételek azonban kevésbé bizonyultak hatékonynak a teljesítményfokozásban.

Ezt is olvassátok el

Mitől ilyen mosolygósak a japán diákok? Erre ti sem gondolnátok

Ez történik a testetekkel vizsga előtt: videó

Jöhet az iskolai meditálás? Van, ahol már bevezették

Ő a világ legokosabb ötévese

Nagy-Britanniában egyre több iskola kínál reggelit a gyerekeknek, miután felismerték, hogy az éhesen megérkező gyerekekkel sokkal nehezebb bánni a délelőtti órákon. A felfedezés persze nem rengeti meg senki világképét, az egyik szerző is inkább azt tartja fontos előrelépésnek, hogy most már tudományos bizonyíték is van arra, amit az anyukák mindig is tudtak.