szerző:
Eduline

Letartóztattak egy 14 éves diákot, mert a tanárai bombának nézték az órát, amit épített. A fiú mellett kiállt azóta Obama és a Facebook mindenható atyja, Mark Zuckerberg is.

©

A 14 éves Ahmed Mohamed mindig is érdeklődött a mérnöki pálya iránt, az MIT-re szeretne járni, ezért otthon gyakran bütykölt saját találmányain. Legutóbb egy órát sikerült összeállítania, és annyira büszke volt rá, hogy be akarta mutatni a tanárának. Ez lett a veszte. A tanár ugyanis azt hitte, a muszlim fiú egy bombával érkezett a texasi Irving város gimnáziumába és kihívta a rendőröket, akik letartóztatták Mohamedet.

©

Hiába magyarázta a tanárnak és a rendőröknek is, hogy ez csak egy óra, azok állítólag azt válaszolták, hogy szerintük meg bomba, mert a filmekben is így néznek ki a bombák - írta a BBC és a Daily Mail. Amikor híre ment a fiú esetének, számos Facebook és Twitter-csoport alakult, akik kiálltak a diák mellett.

Sőt, az amerikai elnök, Barack Obama is meghívta a Fehér Házba Ahmedet. „Király óra, Ahmed. Elhoznád a Fehér Házba? Több olyan diákot kellene inspirálnunk, mint te, akik így szeretik a tudományt. Ez teszi naggyá Amerikát” - írta Obama a Twitterre.

„A készség és ambíció, hogy építsünk valami igazán szuper dolgot, elismerést kellene, hogy érdemeljen, nem letartóztatást. A jövő az olyan srácokon nyugszik, mint Ahmed. Ahmed, ha valaha a Facebookhoz szeretnél jönni, nagyon szívesen találkoznék veled. Folytasd az építést!” - ezt már Mark Zuckerberg írta ki a Facebookra.