szerző:
Eduline

A Budai Nagy Antal Gimnázium élére kinevezett új igazgató már a tanév első munkanapján megbukott, a tantestület ugyanis elutasította az éves munkatervét annak szakszerűtlensége miatt.

©

Manolovitsné Erdőközi Orsolya igazgató a szülői szervezetet meg sem hívta a tanévnyitó értekezletre, és a munkaterv véleményezését sem biztosította részükre. Holott ezt a szülők írásban kérték, és a meghívásukat az iskola szervezeti és működési szabályzata is előírja. A szülők ettől függetlenül részt vettek a tanévnyitó értekezleten, ahol személyesen tapasztalhatták az iskolavezetés és a tanárok közötti mély ellentétet – írta a Népszabadság.

Hétfőn a tanárok zöme fekete ruhába öltözve érkezett, így jelezve, hogy gyásznapnak tartják a tanévnyitót. Akciójuk azonban nem lehetett látványos: az igazgató a kánikulára hivatkozva úgy rendelkezett, hogy ne közösen, az udvaron ünnepeljen az iskola, hanem az egyes osztályok a termeikben üljenek, és rádión hallgassák meg a pár perces igazgatói beszédet.

Két hónapja döntött úgy a köznevelésért felelős államtitkár, hogy annak ellenére nevezi ki a gimnázium élére ismerősét, Manolovitsnét, hogy szinte a teljes nevelőtestület és a szülői közösség is a korábbi igazgatót támogatta. Később az is kiderült, az új igazgató pályázatát a neten elérhető igazgatói pályázatokból másolta. Erről további részleteket itt olvashattok.