szerző:
Eduline

Tizenhárom civil szervezet, tanárok és szülők fogtak össze, hogy színvonalasabbá tegyék a magyar oktatást, és...

©

Tizenhárom civil szervezet, tanárok és szülők fogtak össze, hogy színvonalasabbá tegyék a magyar oktatást, és elindították A mi iskolánk című kampányt. Pozitív példákon keresztül bemutatni a szülőknek, tanároknak és más civileknek, hogy megéri változtatni a jelenlegi helyzeten.

Az OECD vizsgálatán ugyanis kiderült, hogy Magyarországon nem csak gyengén teljesítenek, de boldogtalanok is a diákok. Az elmúlt évek oktatáspolitikai döntései pedig figyelmen kívül hagyták a szakmai és civil javaslatokat, ezzel együtt a diákok és szülők érdekeit is - írják.

"Azokra az iskolákra mondják, hogy alternatívok, akik a gyerekről kezdenek el gondolkodni. Ez tényleg valahol abszurd, hogy az tér el az átlagtól, aki a gyerekre gondol, és jó dolgokat szeretne megcsinálni" - mondta a kampány egyik videójában Csovcsics Erika, a pécsi Budai Városkapu Iskola főigazgatója.

A kampány honlapján egy "recepteskönyvben" gyűjtik a sikeres iskolák "receptjeit", és lehetővé teszik a személyes kapcsolatfelvételt is. Egy háromperces iskolatesztet is készítettek: kideríthetitek, milyen a helyzet az iskolátokban, mennyire vonják be a szülőket, valódi közösségként működik-e az intézmény. A tesztet már több mint hatszázan kitöltötték.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!