szerző:
Eduline

Egyes szülők „indokolt aggodalmai” miatt kirúgtak egy szíriai alkalmazottat egy alsó-szászországi egyházi óvodából. Az egyházmegyének sem tetszik az intézmény döntése, a közvélemény változásával indokolták azt.

A protestáns egyházi óvodához köthető egyik anyuka jelentetett meg egy határozatot a Facebookon, melyből az derül ki, hogy egyes szülők szót emeltek egy szíriai állampolgárságú férfi alkalmazott ellen, akit eltávolítanak az intézményből – írja a Deutsche Welle.

Az nem derült ki, pontosan mi történt, de feltehetően semmi konkrét. Az egyházmegyétől érkező információk szerint valószínűleg a szilveszteri kölni erőszakos cselekmények miatt a szülők egyszerűen nem szeretnének egy menekült alkalmazottat a gyerekeik körül.

A hasonló munkához Németországban csakúgy, mint itthon, erkölcsi bizonyítvány kell, ilyet azonban nem adnak ki menekülteknek. Ennek ellenére határozott idejű szerződésekkel alkalmazhatnak közintézmények menekülteket, ami az integrációjukat hivatott elősegíteni.

Korábban arról írtunk, hogy több ezer új tanárra lenne szükség Németországban, hogy a több százezer újonnan érkezett menekült gyerek megkaphassa a megfelelő oktatást.