szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A diákokat heti háromszor tesztelik majd.

Ausztriában a járványügyi mutatók javulásának köszönhetően újabb lazítások jönnek májusban. Többek között május 17-én kinyitnak az iskolák és visszatérnek a hagyományos jelenléti és teljes létszámú oktatáshoz a diákok - jelentette be Sebastian Kurz kancellár, aki azt is hozzátette: a diákokat heti háromszor tesztelik majd.

Heinz Fassmann oktatási miniszter korábban elmondta, hogy a hosszú zárlat, a barátok hiánya és az otthoni tanulás következményeként sok diáknál fellépő járulékos negatív következmények - mint például alvászavarok, depresszió - orvoslására 20 százalékkal megnövelik az iskolai pszichológusok munkájára szánt keretösszeget. Ez lehetővé teszi, hogy minden gyermek, akinek szüksége van rá, megfelelő szakmai segítséget kaphasson - tette hozzá.

Mindeközben Nagy-Britanniában is javult a járványhelyzet, így jövő hétfőn elkezdődhet a brit kormány nyitási menetrendjének következő, harmadik szakasza - jelentette be hétfőn Boris Johnson brit miniszterelnök. Ez az oktatást tekintve azt jelentik, hogy lehetővé válik a többnapos iskolai kirándulások szervezése és jövő hétfőtől a középiskolás diákoknak sem kell maszkot viselniük az osztályokban, illetve az iskolák közösségi helyiségeiben. Továbbá a hallgatók is visszatérhetnek az egyetemekre.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!