szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Legalább tizenhárman meghaltak egy kabuli oktatási központ elleni öngyilkos merényletben szombaton, további harminc sebesültet kórházba szállítottak.

Úgy tudni, hogy majdnem az összes áldozat diák volt. Szaíd Dzsámi egészségügyi szóvivő szerint a halottak száma tovább emelkedhet.

A belügyminisztérium szerint az öngyilkos merénylő be akart jutni egy oktatási központba az afgán főváros többségében síiták lakta, nyugati részén, de a biztonsági őrök feltartóztatták.

Máshol is voltak támadások

Fegyveresek megöltek öt gyermeket és súlyosan megsebesítettek kilenc másikat egy iskolában a Kamerun délnyugati részén található Kumbában szombaton - mondta el egy helyi tisztségviselő. Az illetékes megjegyezte: a fegyveresek dél körül kezdtek lövöldözni az iskolában, mikor a diákok éppen tanultak. A sebesülteket kórházba szállították.

Milyen hatásai lehetnek a digitális és a normál oktatás váltakozásának? - az iskolapszichológus válaszol

A koronavírussal együtt megérkezett a digitális oktatás fogalma is a diákok életébe. Milyen lelki hatásai lehetnek, ha a vírushelyzet miatt hol otthon, hol pedig az iskolában kell tanulniuk? Egy iskolapszichológussal beszélgettünk arról, hogy ez milyen követkeményekkel járhat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!