szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Klebelsberg Központ fenntartásában működő valamennyi intézménybe kerültek testhőmérséklet mérésére szolgáló eszközök, az iskolák felkészültek a csütörtöktől kötelező lázmérésre - mondta el a szervezet elnöke szerda reggeli sajtótájékoztatóján, Székesfehérváron.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke hangsúlyozta, hogy a legtöbb helyre kézi lázmérők kerültek. Ugyanakkor a fennakadások elkerülésére a nagyobb intézményekben automata hőmérőket helyeztek üzembe, ahol pedig reggelente egy kapun legalább négyszáz diák megy be, hőkapukat fognak beszerelni. Az utóbbiak egyszerre akár húsz-harminc diák testhőmérsékletét is mérik, így tíz perc alatt több száz tanulót tudnak beengedni. Az elnök azt is jelezte, hogy ezek még beszerzés alatt állnak, de ötöt már tesztelnek Budapesten.

Az egyik székesfehérvári iskola intézményvezetője elmondta, hogy náluk 750 diák, 80 pedagógus és egyéb munkatárs bejutását kell megoldaniuk minden reggel. A szerda reggeli tesztidőszakban fennakadás nélkül, becsengetésre mindenki a tanterembe ért, pedig a szenzoros homlokhőmérés után kötelező kézfertőtlenítést is végeztek.

Korábban már írtunk róla, hogy a szeptemberi adatok és tapasztalatok után újabb elemekkel bővülve indul el a következő hónap az iskolákban. A szigorított szabályok mellett, kiegészült a javaslatcsomag és mindenkinek kötelező lesz a lázmérés, aki belép az intézménybe. Arról, hogy pontosan mire kell számítani az iskolákban október 1-től, itt olvashatjátok el az összefoglaló cikkünket.

Hiányzásigazolás korona idején: növelni kellene a szülők felelősségét?

Már arról is az orvosnak kell döntenie, hogy orrtörléssel mehet-e a gyerek iskolába, ezért a házi gyermekorvosok jelenleg napi 100-150 megkeresést kapnak emailen, telefonon, vagy éppen Messengeren keresztül. Így a komolyabb betegségekkel küzdő gyerekekre nem jut idő, várniuk kell legalább egy napot, hogy az ő üzenetükig eljussanak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!