szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A brit oktatási miniszter szerint a koronavírus iskolákban történő terjedésére nincs sok bizonyíték.

Gavin Williamson, brit oktatási miniszter szerint a kormány a legfrissebb és legjobb kutatásokra támaszkodva döntött úgy, hogy felgyorsítja az iskolák újbóli megnyitásának terveit Angliában – írja a BBC. A kormánytanácsadók úgy gondolják, hogy elérték azt a határt, amelyben biztonságosan újból meg lehet nyitni az iskolákat és az nem lesz veszélyes a társadalomra.

Az oktatási miniszter azt javasolta, hogy egy friss tanulmány is támogassa a kormány iskolanyitási terveit. Ezt azután jelentette ki, miután Boris Johnson miniszterelnök azt mondta, hogy az iskolák újbóli megnyitása nemzeti prioritás. A jelenlegi tervek szerint Anglia legtöbb tanulója a következő hónapban visszatérhet osztályba. Az iskolák újranyitásával kapcsolatban külön terveket hoztak létre Walesre, Észak-Írországra és Skóciára is.

Az iskolai és az egyetemi vezetők szövetsége szerint a kormány útmutatása nem egyértelmű, és az iskoláknak saját vészhelyzeti terveket kellett készíteniük arra az esetre, ha ismét problémát okozna a koronavírus. Helen Whately, ápolási miniszter azt mondta: "Legfontosabb feladatunk annak biztosítása, hogy ősszel a gyerekek visszatérhessenek az iskolákba."

Elmondta azt is, hogy a kormány azt szeretné, hogy az iskolák nyitva maradjanak a lezárások idejére is, ha egyébként minden más bezár. Hozzátette, hogy az iskolai személyzet és a tanulók azonnal hozzáférhetnek a tesztekhez, ha tüneteket mutatnak. Russell Viner professzor, a Gyermekgyógyászati ​​és Gyermek Egészségügyi Főiskola elnöke és a kormány vészhelyzetekkel foglalkozó tudományos tanácsadó csoportjának (Sage) tagja azt nyilatkozta, hogy: az iskolák megnyitása az egyik legkevésbé kockázatos dolog, amit tehetünk.

Úgy néz ki, a megszokott módon indul a tanév szeptemberben

Legalábbis a Magyar Nemzet szerint a kormány a hagyományos iskolakezdésre készül, de ha kell, "rendeleteket is hoznak majd".

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!