szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Minden diák lezárhatja a tanévet, megfelelő feltételekkel, és egyiküknek sem származik majd hátránya a koronavírus miatt kialakult helyzetből - jelentette ki Heinz Faßmann oktatási miniszter.

"Ésszel és szívvel" fogják értékelni a tanulókat a tanév végi záróvizsgákon - mondta ki Heinz Faßmann. Az oktatási miniszter kiemelte: áprilisban várhatóan még otthonról, online tanulnak majd a diákok; és csak húsvét után születik döntés arról, mikor térhetnek vissza az iskolapadokba, és hogy május 19-én megkezdődhetnek-e az érettségi vizsgák.

Leszögezte ugyanakkor, hogy tisztességes feltételeket teremtenek minden tanuló számára a bizonyítvány megszerzéséhez. Arról is beszélt, hogy létrehoznak egy 13 millió eurós alapot, hogy kártalanítsák azokat, akiknek tervezett tanulmányi útja, illetve tanfolyama a rendkívüli helyzet miatt elmaradt.

Segítséget kapnak még a szociálisan nehéz helyzetben lévő diákok; az a cél ugyanis, hogy ők is hozzájussanak a távoktatáshoz szükséges digitális eszközökhöz. Ezért a tervek szerint kilencszáz tanárt is megbíznak majd, hogy vegyék fel a kapcsolatot azokkal, akik március közepe óta nem elérhetők.

Mit csinálnátok a 2020-as érettségikkel? Szavazzatok!

Továbbra sincs döntés az idei érettségikkel kapcsolatban. Ti mit választanátok: maradjanak el a vizsgák, halasszák el őket vagy csak egy részüket tartsák meg? Most elmondhatjátok a véleményeteket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!