szerző:
Eduline

Szeptembertől megszűnik a szombathelyi Szent-Györgyi Albert Szakközépiskola, az utolsó ballagást szombaton tartották az intézmény előtti téren.

Az alon.hu-nak nyilatkozó szülők szerint az osztályok nem maradnak együtt – annak ellenére, hogy az önkormányzat az intézmény bezárásáról hozott döntéssel együtt kijelölte azokat a középiskolákat, amelyek átveszik a diákokat.A Szent-Györgyi Albert Középiskola tanárai és diákjai korábban nyílt levelet küldtek a szombathelyi képviselő-testületnek. A bezárás ellen tiltakozók szerint az intézményről készített szakértői jelentés nem hangsúlyozta az oktatás minőségét: az egészségügyi, a testnevelés és a dráma-videós tagozat mellett szakközépiskolai képzést és felnőttképzést is indítottak az elmúlt években. A szombathelyi iskolabezárásokról bővebben itt olvashatsz.

Tiltakozás a szombathelyi középiskola bezárása ellen
©

Jövő ősszel legalább néggyel kevesebb budapesti általános iskolában kezdődik meg a tanév - több kerületi önkormányzat döntött ugyanis oktatási intézmények megszüntetéséről. Csepel, Erzsébetváros és Zugló mellett az V. kerületben is eggyel kevesebb iskola működik majd szeptembertől. Összefoglalónkat itt olvashatod el.

eduline