szerző:
Eduline

Az augusztusi tanszerbeszerzési főszezonban kis odafigyeléssel sok pénzt takaríthatnak meg a szülők - ehhez ad tippeket a Kosár fogyasztóvédelmi magazin.

A lap árkörképében bemutatja a hipermarketek és a szakboltok kínálatát. Ebből például kiderül, hogy iskolatáskát vásárolhat a szülő már 2490, de akár 23.000 forintért is. Persze vannak olyan termékek, amelyekből nem érdemes a legolcsóbbat választani: az olcsó, ám kihegyezhetetlen színes ceruzák, seszínű temperák, ragasztásra alkalmatlan stiftek valójában többe kerülnek, mint középkategóriás társaik.

Vásárlásnál a hipermarketek mellett szól a készlet nagysága, ott még a vevőroham harmadik-negyedik hullámára is marad termék. A szupermarketek és a diszkontok időszaki írószer választékát ugyanakkor csak fenntartásokkal ajánlja a magazin, mert céltudatos termékbeszerzéshez megfelelő, de minőségi választékra ne számítson ott a vásárló.

Más módon is csökkenthetők az iskolakezdési kiadások: például, ha a szülő tagja egy önsegélyező pénztárnak, a 30 százalékos adókedvezménnyel járó tagdíj egy része iskolakezdési támogatásként is felvehető. Ezen kívül ebben az évben még járulékmentesen adhat a munkáltató iskolakezdési támogatást (21.450 Ft-ot, akár mindkét szülő részére) - olvasható a portálon.


mti