szerző:
MTI

Ezerfősre is duzzadhat a feladatátvételek és az átszervezés végére az Oktatási Hivatal (OH) Maruzsa Zoltán miniszteri biztos szerint.

©

Van egy másfél milliárd forintos tartalék, ez biztosan elegendő lesz a szervezeti integrációval kapcsolatos egyszeri kiadásokra - mondta az OH megbízott vezetője a Magyar Hírlapnak. Az újság keddi számában megjelent interjúban kifejtette: az OH által megvalósított uniós projektek ősszel lezárulnak. Ezeknél jelentős létszámú embernek van határozott idejű szerződése, és vannak olyan szakemberek is, akik a hivatal munkavállalói maradnak.

Feladatok is szűnnek meg

Lesznek viszont, akiket nem lehet megtartani, mert maga a feladat megszűnik - tette hozzá. Példaként a Magyar Képesítési Keretrendszerrel kapcsolatos projektet említette, amelyhez csupán egy kisebb szakértői csapatra lesz szükség. A pedagógusminősítési rendszer szakértőinek jelentős része a tervek szerint a projekt lezárultával is tovább dolgozik majd. Az Educatio NKft. munkavállalóit teljes mértékben átveszik. Az Educatio NKft. beolvadása jövő év január 1-jével főbb elemeit tekintve megvalósul, azonban csak június 30-án zárul teljes mértékben az átszervezés.

Arról, hogy tudnak-e vonzó fizetést ajánlani, kifejtette: a jogszabályok alapján szükség esetén eltérhetnek felfelé a kormánytisztviselői bérektől, de szóba jöhet a munka törvénykönyve szerinti foglalkoztatás is. Elkezdődött az átalakítás: áthelyezik a helyettes államtitkárt