szerző:
Eduline

Ha ránk hallgattok, a téli begubózás helyett inkább kerestek egy izgalmas szabadtéri programot. Mit érdemes beiktatni két családi lakoma közé?

©

Menjetek el korcsolyázni

Nem csak a Városligetbe mehettek, ha egy kis csúszkálásra vágytok. Az Eiffel téren, az Aréna Pláza tetején, sőt a Művészetek Palotájánál is nyílt már koripálya, de több helyen találhattok ingyenes pályát is, például a Bazilikánál vagy Óbudán a Fő téren és a Csobánka téren. Mindkét óbudai pályán bérelhettek korcsolyákat, és ingyenes oktatás is van.

Áztassátok magatokat egy gyógyfürdőben

Nem csak nyáron mehettek el fürdőzni. Kereshettek fedett medencés fürdőket, de bátran kimerészkedhettek a szabadba is, a meleg termálvízben garantáltan nem fogtok fázni. Itt találjátok a budapesti gyógyfürdők ünnepi nyitva tartását.

Igyatok forralt bort, egyetek kürtőskalácsot

A Vörösmarty téri karácsonyi vásár ma már Európa egyik legkedveltebb turistacélpontja, több nemzetközi toplistára is felkerült már. De kipróbálhatjátok az Erzsébet téren, a Városháza parkban vagy a Szent István téren rendezett karácsonyi vásárokat is, a legjobbakat itt és itt gyűjtöttük össze.

Nézegessetek jászolokat

A Néprajzi Múzeumban különleges kiállítást látogathattok meg január 11-ig. A betlehemi jászolkiállításon többek közt fafaragásokat, kőszobrokat, kerámiaszobrokat, szőtteseket, ikonokat nézhettek meg.

Túrázzatok

Hó még nincs, de ha rétegesen öltöztök fel, túrázhattok például a budai hegyekben. A fővárosiak a Normafánál, a Hárs-hegyen vagy a csömöri Kálvária-hegyen találnak jó lejtőket.

Campus life - evés-ivás, buli, könyv, kultúra kevés pénzből

Hol lehet 600 forintért ebédelni? A Corvinus-ELTE BTK-ELTE ÁJK háromszögben jártunk, első cikkünket itt, a másodikat itt olvashatjátok el. A BME és az ELTE lágymányosi campusához közeli olcsó éttermekről, menzákról itt olvashattok, az Óbudai Egyetem VIII. kerületi campusa körül található étkezdékről itt, az Üllői úti kínálatról pedig itt találtok infókat. A 300 forintos pizzaszeletek titkát itt árultuk el.

Arról, hogy hogyan spórolhattok a tankönyveken, itt olvashattok. A 400-500 forintos színházjegyek titkát ebben a cikkünkben árultuk el, a négy legjobb karácsonyi vásárt pedig itt mutattuk be.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!