szerző:
Eduline

Lassan vége a vizsgaidőszaknak, úgyhogy végre lehet bulizni, moziba menni, kiállításokat nézni. Pénztárcakímélő programajánlat következik.

A nemrég összeverbuvált nemzetközi banda, a Cosa Polska – amelyben a lengyel jól megfér a spanyollal, a magyar az amerikaival – február 1-jén harmadszorra tér vissza a nyolcker kultikus közösségi presszójába, a Gólyába, hogy megtáncoltassa a népet. Az ígéretek szerint a Bella Ciao biztosan repertoáron lesz majd.

A Mika Tivadar Mulatóba is érdemes elnéznetek, ha szeretitek Boban Markovicot, Shantelt vagy Goran Bregovicot: február 7-én rézfúvósok zenéjére pöröghettek hajnalig. A Marimba Clouds formáció koncertjét február 15-én az A38-on hallgathatjátok meg - itt sincs belépő.

Filmek

A Béka Filmklub februárban is jobbnál jobb filmeket kínál: február 7-én Jim Jarmusch Törvénytől sújtva című alkotását tekinthetitek meg, február 21-én pedig Harmony Korine, a Springbreakers rendezőjének filmjét, a Gummo - Tétova lelkeket vetítik a Fogasházban.

Campus life - evés-ivás, buli, könyv, kultúra kevés pénzből

Hol lehet 600 forintért ebédelni? A Corvinus-ELTE BTK-ELTE ÁJK háromszögben jártunk, első cikkünket itt, a másodikat itt olvashatjátok el. A BME és az ELTE lágymányosi campusához közeli olcsó éttermekről, menzákról itt olvashattok. Új trend a 200 forintos pizza: a legjobb lelőhelyekről itt olvashattok.

Hogyan mehettek múzeumba teljesen ingyen? Cikkünket itt találjátok, arról pedig, hogy hogyan spórolhattok a tankönyveken, itt olvashattok. Arról, hogy hogyan lehet színházjegyet venni 400-500 forintért, itt találtok tippeket.

A Tarantino-filmek rajongói biztosan emlékeznek Kool & The Gang Jungle Boogie-jára a Ponyvaregényből, az Across 110th Streetre vagy Nancy Sinatra Bang Bangjére a Kill Billből. A Csendes Létteremnek hála február 1-jén az összes Tarantino-film zenéjét végighallgathatjátok a tematikus Tarantino’s nighton.  

Kiállítások

Dead objects címmel február 6-án a FUGA-ban nyílik kiállítása Asztalos Zsoltnak, aki az 55. Velencei Biennálé magyar pavilonjában olyan tárgyakat mutatott be, amelyeket az emberi élet kioltására készítettek, ám véletlenségből mégsem teljesítették be feladatukat. Most olyan tárgyakat, tárgyegyütteseket fotóz, illetve videóz, amelyek a múzeumi közegben - elzárva eredeti funkciójuktól - merevedtek meg.

Egy másik - a Klebelsberg Kultúrkúriában február 16-ig megtekinthető - kiállítás pedig az idén 60 éves magyar diafilmnek állít emléket. A 60 év, 60 diakép című kiállítás 60 alkotó diafilmes munkásságából nyújt ízelítőt. A megidézett diaművészek között olyan nagyágyúk is vannak, mint Gyulai Líviusz, Marék Veronika, Sajdik Ferenc és Zórád Ernő.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!