szerző:
Eduline

Rendőr jelent meg a CEU melletti tüntetés egyik külföldi résztvevőjének a lakásán.

Rendőr jelent meg a CEU melletti tüntetés egyik külföldi résztvevőjének a lakásánál - írja az Index.hu és a Magyar Nemzet.

A CEU előbb említett küldföldi diákja részt vett azon a tüntetésen vasárnap, ahol az egyetem működési jogáért tüntettek. Majd másnap éjjel V. kerületi lakásában felkereste őt egy egyenruhás rendőr.

A férfi magyar nyelven a lány útlevelét akarta elkérni. A lány az ablakon akarta kiadni a dokumentumait, amit azonban a rendőr ezen a módon nem vett át, ebből a magyarul nem beszélő lány megértette, hogy a férfi azt akarja, nyissa ki neki az ajtót. Amikor azt kérdezte a lány, hogy rendőr-e a férfi, tehát "Are you police?", a férfi csak annyit válaszolt: "Police". A lány beengedte őt a lakásba, megmutatta az iratait és miután ezeket megvizsgálta felírta és bediktálta a férfi, körülnézett, végigsimította a lakás falát, majd elment.

©

A keddi CEU-s élőlánc egyik magyar  női szervezője pedig a demonstráció reggelén élt meg hasonlóan furcsa dolgokat. A budapesti tartózkodási címén (mely semmilyen hivatalos okiratban vagy helyen nem szerepel,) egy rendőr álldolgált a folyosón. A férfi egy olyan házszámot keresett, ami nem volt az adott épületben, majd miután útbaigazította őt a lány, a férfi elment egy teljesen más irányba.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tagadja, hogy köze lenne az esethez.