szerző:
Eduline

Augusztustől 15-től lehet igényelni a szabad felhasználású diákhitel1-t és az önköltségre fordítható diákhitel2-t.

©

Augusztustől 15-től lehet igényelni a szabad felhasználású diákhitel1-t és az önköltségre fordítható diákhitel2-t. Azok a diákok, akik az első hiteligénylési határidőig, szeptember 16-ig leadják hitelkérelmüket, október 15-én juthatnak hozzá az igényelt összeghez, amely a diákhitel1 esetében az igénylő bankszámlára, a diákhitel2 esetében közvetlenül a felsőoktatási intézményhez érkezik meg - írta közleményében a Diákhitel Központ.

A Diákhitel Direkt elektronikus ügyintézési felület mellett a 2013/14-es tanévtől már a felsőoktatási intézmények elektronikus tanulmányi rendszerének felületén is (Neptun/ETR) le lehet adni a kérelmet. Az itt kitöltött hiteligénylési adatlapokat a tanulmányi osztályon, hitelleadási helyeken vagy a Diákhitel Központ ügyfélszolgálatán kell kinyomtatni, aláírni és leadni.

Diákhitelt tíz félévre lehet felvenni (ennél hosszabb osztatlan képzés esetén maximum tizennégy félévre), egy szemeszterben legfeljebb öt hónapra. Ha a diákhitel1-t veszitek fel, a hitelt havi rendszerességgel 15, 21, 25, 30, 40 vagy 50 ezer forintot részletekben, vagy félévente egy összegben kapjátok meg. A diákhitel2 konstrukcióban maximum az önköltségetek összegét igényelhetitek.

A várhatóan növekvő ügyfélforgalom miatt a KÖKI Terminálon található Diákhitel Személyes Ügyfélszolgálat augusztus 17-től szombatonként is nyitva tart, 10 és 14 óra között. A legfontosabb kérdéseket és válaszokat a diákhitelről itt találjátok.