szerző:
MTI

Kigyulladt a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka Budapesten az Alkotás utcában csütörtök hajnalban. Az épület teljes terjedelmében égett, a tűz a szomszédos épületre is átterjedt. Az épület egyik fala kidőlt. Mocsai Lajos rektor csütörtökre rektori szünetet rendelt el, de pénteken már lesz tanítás.

©
A rendőrök az Alkotás utcát a Márvány utca és a BAH csomópont között, valamint a Győri utat a Márvány utca és a Csörsz utca között teljes szélességében lezárták az oltás idejére. A villamosok sem jártak.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a budapesti tűzoltókat nem sokkal reggel öt óra után riasztották, hogy ég a Testnevelési Egyetem háromezer négyzetméteres sportcsarnoka az Alkotás utcában. Több mint hatvan tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén. A sportcsarnok teljes terjedelmében égett.

A tűzoltók csak kívülről tudták oltani, mivel nem tudtak az épületbe bemenni. "A sportcsarnok gyakorlatilag menthetetlen" - fogalmazott a szóvivő. Elmondta: a tűzoltók tíz gépjárművel érkeztek a helyszínre, és tizenhat vízsugárral oltották a tüzet. A lángok átterjedtek a sportcsarnok melletti többszintes épületre is. Kisdi Máté közölte: a helyszínen személyi sérülés nem történt.

A tűz után az épület egyik fala kidőlt. A háromezer négyzetméteres épület teteje beomlott, a csarnok használhatatlanná vált.

Mocsai Lajos rektor csütörtökre rektori szünetet rendelt el, de pénteken már lesz oktatás. Hozzátette, a legfontosabb feladat az órarend átalakítása és az órák szétosztása egyéb intézményekbe. Már több kerületi intézmény felajánlotta, hogy ott megtarthatják az órákat - hangsúlyozta.