szerző:
Eduline

A legfrissebb brit felmérések szerint a diákétkeztetést felügyelő iskolai asszisztensek kerestek a legrosszabbul idén...

A legfrissebb brit felmérések szerint a diákétkeztetést felügyelő iskolai asszisztensek kerestek a legrosszabbul idén Nagy-Britanniában: átlagosan 64 ezer forintnak megfelelő összeget tehettek zsebre havonta. A legmagasabb fizetés a vezérigazgatók bankszámlájára érkezett: az ő bérük 15 százalékkal emelkedett idén, így átlagosan havi 3 millió 200 ezer forintot vihettek haza – számolt be a Daily Mail.

Fillérekért dolgoznak az ebédeltető iskolai asszisztensek Nagy-Britanniában

A brit Nemzeti Statisztikai Hivatal adatai szerint a bőriparban dolgozók jártak a legrosszabbul 2011-ben: az ő átlagkeresetük csökkent a legnagyobb mértékben, 14 és fél százalékkal. A brókereknek 17 százalékkal, a gumiiparban dolgozóknak 14 százalékkal, az erdészeknek pedig 11 és fél százalékkal emelkedett a fizetése. Kevésbé voltak szerencsések a pincérek és a titkárnők, akiknek 11, illetve 9 százalékkal csökkent a bére – ezzel bekerültek a legrosszabbul fizetett dolgozók közé.

A felszolgálás és a titkárnői munka mellett a takarítás (190 ezer forint) és az idegenvezetés (195 ezer forint) is a tíz legrosszabbul fizetett állás közé tartozott 2011-ben. A legmagasabb fizetést pedig a vezérigazgatók mellett a vállalatvezetők (2 millió 300 ezer), a pilóták (2 millió 100 ezer forint) és az orvosok (2 millió forint) tehették zsebre. Mekkora fizetésre számíthatnak itthon a diplomás pályakezdők? Összefoglalónkat itt olvashatod.