szerző:
Eduline

Kilenc hónapos svájci mesterképzésre jelentkezhettek az előadóművészet, építőművészet, film- és videoművészet...

A Zürcher Fachhochschule winterthuri épülete
©

Kilenc hónapos svájci mesterképzésre jelentkezhettek az előadóművészet, építőművészet, film- és videoművészet, iparművészet, képzőművészet, multimédia, illetve zeneművészet területén. A nyertesek havonta 1920 svájci frank (475 ezer forint) ösztöndíjat, egyszeri, 300 frankos (74 ezer forint) szállástámogatást és egy évig érvényes tömegközlekedési bérletet kapnak, illetve közös programokon - kirándulásokon, városnézéseken - vehetnek részt.

Olyan 35 évnél fiatalabb hallgatók pályázhatnak, akik nappali képzésen szereztek alapszakos diplomát, és az ösztöndíj megkezdésének időpontja előtt legfeljebb egy évet töltöttek Svájcban. Nem jelentkezhettek, ha korábban már kaptatok ösztöndíjat a Svájci Államszövetségtől. A képzést 2014. szeptemberében kell elkezdeni.

Az ösztöndíjra kétféle módon kell jelentkezni: a Magyar Ösztöndíj Bizottság honlapján, illetve postai úton: a pályázati anyagot az iroda címére (MÖB Iroda, 1519 Budapest Pf. 385) kell beküldeni. Ezzel egyidejűleg jelentkeznetek kell a választott egyetemnél is. Feltétel, hogy beszéljétek az adott felsőoktatási intézmény oktatási nyelvét (német, francia, angol). Ha a képzés tandíjköteles, és az egyetem nem engedi el, azt nektek kell kifizetnetek. A pályázat leadásának határideje október 15. A részletekről és a csatolandó dokumentumokról itt olvashattok.

Hogyan tanulhattok Jordániában teljesen ingyen? Erről itt olvashattok.