szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem új központi campusának kialakítása a Szentkirályi utcai, Mikszáth téri és Bródy Sándor utcai meglévő épületeken túl a Magyar Rádió volt épületegyüttesét (Esterházy- és Károlyi-palota) is érintené.

A jelenleg több városban működő Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) összevont campust hoz létre a Józsefvárosban – szúrta ki az egyetem honlapján a hvg.hu. A kivitelezéshez a közbeszerzési pályázatot 2023-ban írhatják ki, a Magyar Nemzet szerint a becslések alapján 2027-ben nyithatja meg kapuit az új központ. Az előkészítési munkálatokat a Budapest Fejlesztési Központ fogja össze, jelenleg a területen lévő ingatlanok állapotának felmérése zajlik.

A PPKE megkapja majd a Magyar Rádió volt épületegyüttesét, ezután született meg az igény a campusra. Becker Pál, fejlesztési főigazgató elmondta, hogy eredetileg kollégiumot nem terveztek a campusra, de jelenleg már egy háromszáz fős kollégiumban gondolkodnak.

A tervek szerint az új campuson lesznek laborok, informatikai és műszaki kutatóközpontok, egyetemi könyvtár és ahhoz tartozó olvasótermek, sőt 300 fős szakkollégium és sportpálya is létrejön majd. Mindezeken túl hangversenyeket, koncerteket is rendeznének az épületekben.

Az egyetemnek egyébként a belvárosban, a Szentkirályi utcában található a központi épülete, ahol a Jog- és Államtudományi Kar működik, néhány száz méterrel odébb pedig, a Mikszáth téren található a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar épülete.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!