szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói Mindannyiunk szabadsága – Megemlékezés '56-ról címmel tüntetést szerveztek a mai napra. A tömeg a Műegyetem előtt gyülekezett.

Összefoglaló cikkünkben elolvashatjátok, hogy mi minden történt, mióta elindult az SZFE-ügy.

Itt nézhetitek az élő közvetítést:

Este nyolc óra előtt elhangzott a magyar Himnusz, majd a szervezők azt kérték, hogy mindenki távozzon, véget ért a megemlékezés és a tüntetés.

Az Urániánál tartott megemlékezés során a Független Zeneakadémisták eljátszották Beethoven Egmont-nyitányát.

A hvg.hu azt írja, hogy legalább tízezren vesznek részt a tüntetésen, teljesen megtelt emberekkel a Szabadság híd, a pesti rakpart és a Március 15. tér is.

A menet lassan eléri az Erzsébet hidat,  a Corvinus Egyetemnél is sokan csatlakoztak a tömeghez, a tüntetőket pedig tapssal fogadták. Az Erzsébet hídnál sorfal várja a menetet - írja a hvg.hu. A tüntetők egyébként felkészültek, mindenkin van maszk, hiszen mától kötelező a viselése a kültéri rendezvényeken is.

16:40-kor Fullajtár Andrea, a Katona József Színház művésze elszavalta a Nemzeti dalt Petőfi Sándortól. Ezután a tömeg elindult a Március 15. tér felé.

A szervezők arra kérik a megjelenteket, hogy húzódjanak a Petőfi híd felé, hogy helyet adjanak az újonnan érkező támogatóknak,  akik főként a Gellért tér felől jönnek.

A Gellért tér felé tartó tömegközlekedési járműveken sok volt az SZFE-maszkos utazó, a BKK járatain pedig az évek óta megszokott 56-os megemlékezés "történelmi leckéit" a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói olvasták fel, ami meglepetésként érte az utasokat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!