szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ahogy már írtunk róla, az új kancellár megpróbált bejutni az SZFE Vas utcai épületébe, azonban nem járt sikerrel.

Az egyetemfoglalók kezében van az egyetemi félév sorsa - mondta el a kancellár, miután ma reggel sikertelen kísérletet tett arra, hogy bejusson az épületbe. Hozzátette, hogy az SZFE jelenlegi vezetése nem vállal felelősséget az egyetemen folyó oktatásért.

"Miután a jelenleg folyó oktatási tevékenység, tantermi megfelelőségét és tartalmát hivatalosan felügyelni és igazolni képes vezető október 1-je óta nem tartózkodik az épületben, ezért az SZFE vezetése nem vállal felelősséget az oktatás szakmai tartalmáért. A mai nap fordulópontot jelent, az SZFE vezetése mostantól kizárólag az egyetem teljes megújításával kapcsolatos feladataira koncentrál" - mondta.

Szarka Gábor felolvasott egy hatpontos nyilatkozatot, amelyben többek között leszögezte, hogy az egyetem vezetését akadályoztatják a hivatalos munkavégzésben, továbbá elmondta, írásban fordul a kuratóriumhoz, hogy jelöljenek ki egy új helyszínt, ahol megkezdhetik a munkát. 

"Az egyeteme rektorhelyettese Novák Emil, elkötelezett és kész az SZFE vezetésére". Illetve a kancellár is beveti tudását - mondta Szarka Gábor.

Erre reagálva a diákok felolvasták 10 pontos követeléseiket. Szarka Gábor ezután közölte, a dokumentumokat a kollégái át fogják vinni egy, a kuratórium által kijelölt új helyszínre, ahol aláírhatja őket. A kancellár végül elhagyta a helyszínt.

SZFE: tegnap éjfélkor lejárt a határidő, a hallgatók és a sztrájkbizottság nem tágít

Szarka Gábor kancellár október 8-án reggel az SZFE Vas utcai épületében megkezdi a munkáját - tájékoztattak közleményükben az vezetők.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!