szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Reális esély mutatkozik arra, hogy az Óbudai Egyetemet beolvasztják, és a jövőben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem részeként működhet csak tovább, de ennek megakadályozására aláírásgyűjtésbe kezdenek – a 444 szerint erről tájékoztatta az egyetem rektora kedden a hallgatókat.

A 444-nek az egyik hallgató küldte el a rektor levelét, és azt is hozzátette, hogy tavaly óta folyamatosan terjed a beolvasztás híre, de az okokról az oktatók és diákok is legfeljebb találgatnak. 

Réger Mihály rektor azt írja a hallgatóknak, hogy „az Óbudai Egyetemet jelenleg veszély fenyegeti, szét akarják szedni és a karok különböző összevonásokkal együtt a tervezet alapján beolvasztásra kerülnének a PPKE-be”, ezért az egyetem szakszervezeti bizottsága és a HÖK aláírásgyűjtésbe kezd, és összefogást sürget.

A szenátus ellenszavazat nélkül támogatta az aláírásgyűjtés elkezdését. A dokumentum már fel is került az Óbudai Egyetem oldalára. Ebben az áll: „az elmúlt időszakban a közvéleményben, a szakmai körökben, az intézmény polgárai körében hírek terjedtek el az Óbudai Egyetem, illetve egyes karai esetleges integrációjáról, beolvasztásáról más felsőoktatási intézménybe. Az intézmény Szenátusa, Szakszervezeti Bizottsága és Hallgatói Önkormányzata aláírásgyűjtést szervez, melynek célja az elkötelezettség kifejezése az Óbudai Egyetem egységének és értékeinek fenntartása mellett”.

"Érettségi után könnyen elengedi magát az ember"

Melyik a legnagyobb rendezvény az Óbudai Egyetemen? Hol érdemes kikapcsolódni vagy egy jót ebédelni a campus környékén? Bognár Attila, az Óbudai Egyetem harmadéves villamosmérnök hallgatója válaszolt az Eduline-nak.