szerző:
Edupress

Csehország egyik magánfőiskoláján indítja el kétéves képzését a Széchenyi István Egyetem, amire elsősorban cseh és osztrák hallgatók jelentkezését várják majd. Az angol nyelvű marketing mesterképzés külföldön történő elindításának előzménye, hogy a kurzus februártól Győrben is működik.

A győri egyetem marketing mesterképzésének csehországi jogosultságát az elvégzett kutatások támasztották alá, melyek szerint a régióban egyre nagyobb igény van olyan szakemberekre, akik magas szintű elméleti és gyakorlati tudás mellett az idegen nyelveket is jól beszélik. A győri intézmény angol nyelvű marketing mesterképzése szeptembertől indul el a csehországi Znojmoban. A kétéves képzés tanári karának felét a győri kampusz adja majd, a másik felét pedig a helyi magániskola oktatói teszik ki. Az oktatás tematikájának kidolgozásakor ügyeltek arra is, hogy az ne csak a nemzetközi elvárásoknak feleljen meg, hanem a régióra jellemző problémakörökkel is foglalkozzon.

A Széchenyi István Egyetem a jövőben Csehországon kívül Romániában, Székelyudvarhelyen is tervezi mesterképzés elindítását. Ott a vezetés és szervezés mesterszak révén vállalna szerepet külföldi intézményként, jelenleg azonban a képzés akkreditációja még folyamatban van.

edupress