szerző:
Eduline

Egy népszerű művész, Sisidea készítette az alkotást, a rajzon állatok képviselik a mentés résztvevőit.

©

A művelet minden csoportját más állatokkal helyettesítette az alkotó, a mentés vezetője egy elefánt (az elefánt Chiang Rai tartomány szimbóluma), ráadásul egy fehér elefánt - ezzel jelzi az illusztrátor, hogy ritka képességekkel bír. A vaddisznók a gyerekek, nyilván, hiszen így hívják a focicsapatukat, a fehér lovak pedig az önkéntesek - írja a 444.hu.

A fókák a thai tengerészgyalogosok (Thai Navy SEAL), a békák pedig a búvárok. Az oroszlánok az angol búvárok, a kenguruk az ausztrálok, a panda a kínai csapat, a daru pedig a japán. A rénszarvas a svéd csapatot jelképezi, a tigrisek a burmaiakat, a barna elefántok pedig a laoszi specialistákat. A rendőrséget a kutyák, Elon Muskot pedig a vasálarc szimbolizálja.

És hogy kik a madarak, akik az ellenkező irányba repülnek? Hát a média és a thai bloggerek, akik a mentést kritizálják.

Újabb hírek a thaiföldi barlangban rekedt diákokról: négy fiút már kimentettek

Sikeresen kimentették vasárnap a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben rekedt 12 tagú ifjúsági focicsapat első négy tagját - közölte sajtótájékoztatón a mentést vezető Narongszak Oszottanakorn, hozzátéve, hogy a mentőakció eddig a vártnál jobban alakul. Előzőleg más illetékes hat kimentett gyermekről beszélt. A gyerekek rövid időn belül egymás után bukkantak fel a barlang kijáratánál az őket segítő mentőbúvárok kíséretében.