szerző:
Eduline

Élősködők, lepkék és véradás a középszintű biológiaérettségi feladatlapján.

 

©
A középszintű biológiaérettségi 120 perces, a vizsgázóknak ennyi idő alatt 6-12 összetett feladatot kell megoldaniuk - az Oktatási Hivatal tájékoztatója szerint körülbelül 80 részfeladatra lehet számítani. Egy feladaton belül szerepelhetnek egyszerű (ismeretet felidéző) és értékelő (problémára irányuló) részfeladatok is. Ez utóbbiak kapcsolódhatnak kísérlet leírásához vagy szöveg, kép értelmezéséhez.

A diákok a 120 percet maguk osztják be, szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológépet használhatnak.

A biológiaérettségiről itt találjátok folyamatosan frissülő tudósításunkat!

Az első feladat állatok - rovarok és élősködők - csoportosításával kapcsolatos. Néhány állatfajról találnak egy-egy jellemző mondatot a vizsgázók, és ez alapján kell betenniük a megfelelő halmazba.

A második feladatban két lepkefajról kapnak kérdéseket a vizsgázók. A harmadik feladat a gerincesek végtagjairól szól, az azt követő pedig a bolhákról. Az ötödik kérdés szövege az élővilág rekordereiről ír, ehhez kapnak kérdéseket a diákok, míg a hatodik feladatban a tápanyagok a téma.

A hetedik feladattól már emberi szervekkel foglalkoznak a feladatok, az egyikben a véradásról is szó esik.

Emelt szintű biológia érettségi felkészítő

Online képzés célja: Az előkészítő a 2018 májusi emelt szintű biológia érettségi írásbeli és szóbeli vizsgájára készít fel. | | Tudomány, szociológia, oktatás , Érettségi, nyelvvizsga , Érettségi felkészítők , Középiskola, érettségi felkészülés