szerző:
Csik Veronika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem tudtatok elmenni a vizsgára, vagy úgy döntöttetek, a járványhelyzet miatt nem kockáztattok? Idén is visszaigényelhetitek a már befizetett érettségitek díját. Összeszedtük a legfontosabb szabályokat a díjvisszafizetéssel kapcsolatban.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatója szerint az alábbi esetekben lehet a korábban befizetett vizsgadíjat visszaigényelni:

a) ha a projektmunkáját határidőre nem nyújtottátok be,
b) ha nem jelentetek meg a vizsgán és az érettségi jelentkezést fogadó intézményben a vizsgajelentkezéseteket törölték.

Mikortól törlik a vizsgajelentkezéseket?

A vizsgajelentkezések törlésre az írásbeli vizsgaidőszak vége (2021. május 25.) után lesz lehetőség az intézményekben.

Hol lehet kérvényezni a díjvisszafizetést?

Ha középszintű érettségi vizsga díját a jelentkezést fogadó középiskolában fizettétek be, akkor a vizsgadíj visszaigénylését is a középiskolában kell kezdeményezni. Fontos, hogy ebben az eljárásban az OH nem vesz részt.

Mennyi az annyi?

©

Mi történik, ha az OH-nak fizettétek be a vizsgadíjat?

Ha nem a középiskolának fizettetek, akkor az itt letölthető adatlapon kell elindítanotok a visszafizetési kérvényt. Fontos, hogy a befizetett vizsgadíjat kizárólag az érettségi vizsgára jelentkezett személy, vagy kiskorú vizsgázó esetén a szülő/gondviselő igényelheti vissza.

A visszaigénylés adatlapját és a szükséges mellékleteket az aláírást követően, elektronikusan kell megküldeni a [email protected] e-mail címre.

A kérvények feldolgozása legkésőbb a vizsgaidőszak utolsó vizsganapjától (2021. 06. 25.), ezen időpont utáni benyújtás esetén a benyújtás napjától számított 60 napon belül történik majd.

Meddig igényelhetitek vissza?

A visszaigénylés benyújtásának határideje 2021. szeptember 30. Ne feledjétek, a határidő jogvesztő, azaz az említett határidő után benyújtott visszaigénylések nem fognak átmenni a rendszeren.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.