szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Idén az érettségizők összpontszáma az írásbeliken múlik majd, hiszen a szóbeli vizsgák elmaradnak. Hány pontot érnek a középszintű magyarérettségin a szövegértési és a szövegalkotási feladatok?

A szövegértési és a rövid szövegalkotási feladatokból álló első feladatsor megoldásával maximum 50 pontot szerezhetnek az érettségizők. Ebből legfeljebb 40 pont jár a szövegértési kérdések megválaszolására, 10 pont pedig az érvelésre vagy a gyakorlati szövegalkotásra.

A középszintű érettségi második részére (a műértelmező szöveg megírására) maximum 40 pontot lehet kapni – ebből 25 pontot a tartalmi minőség, 15 pontot a nyelvi minőség határoz meg. A dolgozat egészének helyesírását maximum 8, írásképét 2 ponttal értékelhetik a javító tanárok.

Itt találjátok folyamatosan frissülő tudósításunkat a 2021-es magyarérettségiről:

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.