szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több, más szakra jelentkező diák is hasonló problémákat tapasztalt.

Az alapvető adatvédelmi szabályoknak ellentmondóan úgy kapták meg a Színház- és Filmművészeti Egyetemre (SZFE) jelentkező diákok a felvételi információkat, hogy az összes, azonos szakra bejutni kívánó ember e-mail-címe is látható volt – derült ki a hvg.hu-nak egy felvételiző által eljuttatott leveléből.

De nem ez volt az egyetlen probléma. A levél első mondatában az állt, hogy a vizsgára 2011 májusában kerül sor. Ezt később Sára Balázs megbízott intézetvezető korrigálta, azt írta: tévesen adták meg a dátumot és természetesen 2021-ről van szó. 

Az április 14-ei kavarodás után április 15-én a felvételizőket újabb meglepetés érte: kaptak egy levelet, amelyben felszólították őket, minden szükséges önéletrajzot, motivációs levelet, esetleges bemutatkozó videót, narratív filmet három napon belül, április 18-áig küldjék el a megfelelő címre, valamint a felvételi díjat is eddig fizessék be. Néhány órával később azonban egy újabb, zavaros megfogalmazású levél érkezett, amelyben a felvételizők jelzéseire hivatkozva helyretették a dátumot, és azt írták, nem a most kiküldött, hanem a korábban megadott dátum az érvényes.

A hibákkal több, más-más szakra felvételiző siák is találkozott.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!