szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Véget értek az írásbeli érettségi vizsgák, hamarosan jönnek a szóbelik, de vajon mi a teendő akkor, ha a szóbeli vizsgák idején valaki igazoltan beteg?

Az őszi érettségit is megnehezíti a koronavírus, több olyan eset adódhat a vizsgák alatt, melyekre korábban nem volt példa.

Megnéztük, hogy mi történik akkor, ha valaki már túl van az írásbeli vizsgán, azonban a szóbeli érettségik idejére igazoltan beteg lesz és karanténba kerül. Az Oktatási Hivatal oldalán az áll, hogy az a vizsgázó, aki igazoltan beteg, nem vehet részt az érettségi vizsgán. Ez esetben a vizsgázó fel nem róható okból nem vesz részt a vizsgán és az érettségi jelentkezést fogadó intézmény igazgatójának a vizsgaszabályzat erre vonatkozó része szerint kell eljárnia.

A vizsgaszabályzat szerint, ha a vizsgázó fel nem róható okból a szóbeli vizsgán nem jelenik meg, vagy a vizsga helyszínéről engedéllyel eltávozik, illetve a megkezdett vizsgát engedéllyel nem fejezi be, a szóbeli vizsgát – ha erre lehetőség van – az igazgató engedélyével az adott vizsganapon vagy az adott vizsgaidőszak másik vizsganapján megismételheti, illetve ha erre nincs mód, másik vizsgaidőszakban, pótló vizsgát tehet.

Ugyanez a szabály vonatkozik azokra a diákokra, akik azért nem tudnak szóbeli érettségit tenni, mert belépéskor a testhőmérsékletük meghaladja az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket.

Mikor nézhetitek meg a kijavított érettségiteket, ha kormányhivatalban jelentkeztetek a vizsgára?

Az Oktatási Hivatal közzétette, mikor és hol nézhetitek meg a kijavított érettségi dolgozataitokat, ha valamelyik kormányhivatalban jelentkeztetek a vizsgára.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!