szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Októberben fogtok érettségizni magyarból, matekból, töriből, idegen nyelvből, vagy esetleg valamelyik másik tárgyból? Mutatjuk, hogyan tudtok készülni a vizsgákra.

Az idei őszi érettségi szezon 2020. október 16-án kezdődik a nemzetiségi nyelvi és irodalmi írásbelikkel, amelyek egészen október 30-ig tartanak majd. A magyar nyelv és irodalom október 19-én lesz. A teljes vizsganaptárat itt nézhetitek meg.

De mégis hogyan készülhettek hatékonyan az írásbeli érettségikre? Az előző évek feladatsoraival. A 2020-as május-júniusi vizsgaidőszak középszintű anyagait itt, az emelt szintű anyagait itt, a a tavalyi őszi érettségi középszintű feladatsorait itt, az emelt szintűeket pedig itt nézhetitek meg. A 2019-es tavaszi, közép feladatokat innen, az emelteseket pedig innen tölthetitek le.

A 2018-as október-novemberi középszintű feladatokat itt, az emelt szintűeket itt, szintén ezen év tavaszi közép feladatait itt, az emeltet pedig itt találjátok. Ha már az összes említett feladatsort megoldottátok, de még mindig szeretnétek gyakorolni, akkor az ezeknél is régebbi feladatsorok között itt tudtok böngészni.

Hogyan fogja befolyásolni a koronavírus az őszi érettségit?

A tervek szerint normál menetrendben zajlanak majd az őszi érettségi vizsgák, persze szigorú óvintézkedések mellett. A nagy vizsgázói létszámú iskolákban tanítás nélküli munkanapok is lehetnek az érettségi időszakában annak érdekében, hogy elkerüljék a zsúfoltságot az épületekben, és tartható legyen a védőtávolság - mondta korábban Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke.

Milyen segédeszközöket használhattok az őszi érettségin?

Nagyjából egy hónap és kezdődik az őszi érettségi, ezért most összegyűjtöttük, hogy milyen legális puskákat használhattok a fő tárgyak írásbeli és szóbeli vizsgáin - már ha lesznek szóbelik.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!