szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hány pont kell ahhoz, hogy idén bekerülhessetek a kiválasztott egyetemre? Mutatjuk a minimumponthatárokat a 2020-as felsőoktatási felvételin.

A jelenlegi szabályok szerint az alap- és az osztatlan képzéseken legalább 280 pont kell ahhoz, hogy legyen esélyetek a bekerülésre – aki ennél kevesebb pontot szerez, sem állami ösztöndíjasként, sem önköltséges hallgatóként nem kezdheti meg tanulmányait.

Fontos, hogy ezt a ponthatárt az emelt szintű érettségiért, a nyelvvizsgáért és az OKJ-s végzettségért kapható többletpontokkal együtt, de a más jogcímen kapható többletpontok nélkül kell elérni.

A felsőoktatási szakképzéseken valamivel alacsonyabb a jogszabályi minimumponthatár, 240 a limit, de ezt az emelt szintű érettségiért járó többletpontokkal együtt, ám más jogcímen kapható többletpontok nélkül kell elérni. A mesterképzéseken 50 a minimumponthatár.

A 2020-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Ezekre a témakörökre készüljetek, ha idén érettségiztek matematikából

Akár megtartják idén a teljes érettségi időszakot, akár nem, az írásbelikre mindenképp készülni kell, ha a héten elfogadják a vizsgák lebonyolításának javaslatát. Összeszedtük, milyen témaköröket érdemes átnézni, hiszen ezek biztosan benne lesznek a feladatsorban.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!