szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha ti is keresztféléves felvételiben jelentkeztek egyetemre vagy főiskolába, akkor ezeket a dokumentumokat érdemes már most összegyűjteni, hiszen kelleni fognak a felvételihez.

A jelentkezéshez és a pontszámításhoz szükséges dokumentumok megfelelő módon történő benyújtása minden esetben a jelentkező felelőssége - hívja fel a figyelmet a felvételi tájékoztató.

A jelentkezéshez kötelező benyújtani:

  • az érettségi bizonyítványt (külföldi, Magyarországon működő külföldi rendszerű, valamint a Magyarországon 2006. január 1. előtt érettségizők esetében),
  • az érettségi tanúsítványt (a 2006. január 1. előtt érettségizők esetében),
  • a felsőfokú oklevelet,
  • a felvételi eljárás kiegészítő díjának igazolását,
  • az érettségi vizsgatárgy megfeleltetési kérelmet.

A pontszámításhoz továbbá szükség lesz a középiskolai bizonyítványotokra vagy a diplomátokra. A többletpontokhoz pedig a nyelvvizsga-bizonyítványotokra vagy bármilyen más szaktudást, sporteredményt vagy hátrányos helyzetet igazoló dokumentumra.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.