szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hol kell leadnotok a jelentkezéseteket, ha felvételizni szeretnétek az egyetemi vagy főiskolai kollégiumba? Mutatjuk a részleteket.

Az egyetemek, főiskolák kollégiumaiba az adott intézmény elektronikus rendszerén keresztül – Neptun, ETN, stb. – tudtok jelentkezni.

Mivel intézményenként eltérő időpontokban zajlik a kollégiumi jelentkezés, ezért arról, hogy pontosan mikor tudjátok leadni a kérvényt, az adott felsőoktatási intézmény honlapján tájékozódhattok. Ebből kifolyólag érdemes naponta legalább egyszer megnéznetek az egyetem, a kar, a szak, illetve a hallgatói önkormányzat oldalát, hogy nehogy lemaradjatok a határidőről.

Minden, amit a kollégiumi jelentkezésről tudni kell: árak, dokumentumok és alternatívák

Egyetemi kollégiumba készültök szeptembertől? Cikksorozatunk utolsó részében összeszedtük az egyetemek kollégiumok árait. Mutatjuk, hogy milyen kiadással kell számolnotok, ha kollégiumba költöznétek.

Fontos, hogy általában a felvételi időszakot követően néhány napig még van arra lehetőségetek, hogy pótoljátok a hiányzó dokumentumokat és igazolásokat, viszont ekkor már új kollégiumba nem jelentkezhettek.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.