szerző:
Tóth Alexandra
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Idén fejezitek be az általános vagy a középiskolát? Nincs ötletetek, hogy mivel ajándékozhatnátok meg az osztályfőnökötöket és a tanáraitokat? Mutatunk néhány könnyen elkészíthető, személyes ajándékot, aminek minden tanár örülne.

Virág, kicsit másképp

Néhány szál virággal sosem lehet mellélőni, de ha ennél tartósabb ajándékban gondolkodtok, akkor érdemes cserepes növényt beszereznetek és azt felturbóznotok egy kicsit, hogy személyesebb legyen. Ehhez nincs szükségetek másra mint egy-egy tubus fekete, sárga és fehér festékre, valamint egy kedves gondolatra, esetleg idézetre, amit ráírtok a cserép oldalára.

Váza ceruzákból

Szintén egy nagyon egyszerű ajándék, amihez egy üvegvázán, ceruzákon, ragasztópisztolyon és egy szalagon kívül egyéb eszközre nem is lesz szükségetek. Miután megvagytok a vázával, tegyetek bele élő vagy műnövényt, és már kész is a kreatív, de pénztárcabarát ajándék.

Befőttesüveg kedves üzenetekkel

Ha egy igazán színes és személyes ajándékkal kedveskednétek a tanárotoknak, akkor ez az ötlet valószínűleg tetszeni fog nektek. Csak egy befőttesüveget, zsírkrétákat, és egy szalagot kell hozzá vennetek, az üzenetekhez pedig néhány színes papírra és madzagra vagy kicsi befőttesgumikra/hajgumikra lesz szükségetek. Az üveggel nincs más dolgotok, mint körberagasztani zsírkrétákkal, és kötni rá egy masnit. Ezt követően jöhet a kedves emlékek, idézetek, üzenetek összegyűjtése. Írjátok fel vagy nyomtassátok rá ezeket a színes lapokra, tekerjétek fel és kössétek meg őket, majd töltsétek fel az üveget.

Névtábla a terem ajtajára

Még egy ajándék, amihez zsírkrétákra, néhány ceruzára és szalagra lesz szükségetek. Ezeken kívül kartonpapírt és egy kis táblát kell még beszereznetek, de az utóbbit is helyettesíthetitek pl. egy kartonból kivágott "táblácskával", amit kedvetek szerint díszíthettek. Kezdésként vágjátok ki kartonból az ajtódísz alapját, amire később a zsírkrétákat körben felragasztjátok. Ha ezzel megvagytok, jöhet a névtábla a ceruzákkal, illetve egyéb kiegészítőkkel - ha szeretnétek. Végül kössetek egy szalagot a tetejére.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!