szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy Youtube videós átalakított egy klasszikus Casio számológépet. A végeredmény: egy tökéletes puska, van benne OLED kijelző és WiFi-modem is.

A YouTube-on Neutrino néven futó videós úgy megbütykölte ezt a Casio számológépet, hogy a tanárok sem szúrnák ki a puskázást – olvasható a hvg.hu oldalán.

Az érettségin és az egyetemi vizsgákon is általában csak egy elektronikus eszközt lehet legálisan használni: a számológépet. Az ötletgazda nagyon kreatív volt, úgy megbuherálta a Casio fx-991MS számológépet, hogy az sokkal több segítséget nyújtson a vizsgán.

A készüléket nézegetve feltűnt neki, hogy a benne lévő miniatűr napelemek éppen akkorák, mint egy pici OLED kijelző. A videós nem csak a képernyőt alakította át, hanem tett bele egy Wifi-modemet  és egy tölthető akkumulátort is. Ebből persze kívülről semmit nem lehet észrevenni.

A számológép képes a vezeték nélküli kommunikációra, a Firebase nevű platformra feltöltött adatokat le tudja hívni. Egy kezdetleges csevegő funkciót is kapott a Casio, amit különböző rejtett érzékelők és egy apró mágnes segítségével lehet használni. A mágnes egy toll kupakjába rejtette el, amivel nemcsak ki- és bekapcsolni tudja az OLED panelt, de a mágneses mező erősségétől függően navigálni is tud az általa létrehozott menüben.

Senkinek nem ajánljuk, hogy így készüljön fel egy matekvizsgára, de mindenesetre nagyon érdekes a megoldás.

Egy napra minden debreceni végzős diák ingyen belépőt kap az új strandra

Az önkormányzat ezzel kárpótolja a fiatalokat az elmaradt ballagások miatt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!